Ο Διεθνής Διαγωνισμού Πληρωμάτων Ασθενοφόρων διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Επείγουσας και Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης σε συνεργασία με τον Οργανισμό REACTION την στήριξη Δημοτικού Συμβουλίου της Δερύνειας καθώς και της  Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

O Διαγωνισμός Πληρωμάτων Ασθενοφόρων διεξάχθηκε στις 26-28/9/2019 στην Αμμόχωστο και  ήταν διάρκειας 3 ημερών.

 

Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν πληρώματα από τον Κυπριακό αλλά και τον Διεθνή χώρο όπως Αγγλία, Πολωνία, Σλοβενία, Εσθονία, Πορτογαλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Τσεχία.

 

Η διοργάνωση του Διαγωνισμού έχει σαν στόχο την εκπαίδευση αλλά και την προβολή των εξαιρετικών υπηρεσιών προνοσοκομειακής φροντίδα υγείας της χώρας μας στη Διεθνή Κοινότητα.

 

Η οργάνωση του διαγωνισμού στηρίζετε σε παγκόσμια πρότυπα και στην επείγουσα φροντίδα υγείας που είναι βασισμένη στη γνώση και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη διαχείριση των επειγόντων ασθενειών και του τραύματος που αφορούν ασθενείς όλων των ηλικιακών ομάδων.

 

Μέσα από τους Διαγωνισμούς αυτούς όλα τα μέλη που δουλεύουν στον προνοσοκομειακό χώρο, καλούνται να διαγωνιστούν στην αντιμετώπιση περιστατικών κάτω από δύσκολες και πραγματικές συνθήκες με ένα και μοναδικό στόχο την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών.

 

Τα περιστατικά αντιμετώπισης αφορούσαν την αντιμετώπιση Τραυματιών, Καρδιακής Ανακοπής, Επείγοντα Παθολογικά Περιστατικά, Επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά καθώς και την Διαχείριση Μαζικών Απωλειών Υγείας.

 

Όλες οι διασώσεις πραγματοποιήθηκαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με πραγματικά μοντέλα με ένα και μοναδικό στόχο την εκπαίδευση στην διάσωση ανθρώπινων ζωών

 

 

Leave a reply