Ακτινολογικό Τμήμα
Το Ακτινολογικό Τμήμα παρέχει τις εξής υπηρεσίες απεικονιστικών, διαγνωστικών και επεμβατικών εξετάσεων:

 • Γενική Ακτινολογία
 • Μαγνητική Τομογραφία
 • Αξονική Τομογραφία
 • Υπερηχογραφία
  Μαστογραφία
 • Οστική Πυκνότητα
 • Ακτινοσκόπηση
 • Επεμβατική Ακτινολογία
 • Έγκυος και Ακτινοβολία

Σε περίπτωση εγκυμονούσας γυναίκας, αν ο θεράπων ιατρός κρίνει ότι χρειάζεται η διενέργεια οποιαδήποτε ακτινολογικής εξέτασης (π.χ. απλή ακτινογραφία, αξονική τομογραφία κλπ), θα πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθεί για την εγκυμοσύνη, επειδή η ακτινοβολία είναι επιβλαβής για το έμβρυο.

Επίσκεψη στα Εξωτερικά Ιατρεία
Ο ασθενής για να επισκεφθεί τα εξωτερικά ιατρεία θα πρέπει να έχει διευθετήσει από προηγουμένως ραντεβού, είτε τηλεφωνικά είτε προσωπικά, στους κατά τόπους σταθμούς του νοσοκομείου. Χωρίς ραντεβού και παραπεμπτικό από ιατρό του δημοσίου δεν θα μπορεί να εξεταστεί από ειδικό ιατρό.

Για διευθέτηση ραντεβού παρακαλούνται οι ασθενείς όπως επικοινωνήσουν κατά τις εργάσιμες ώρες στα τηλέφωνα τα οποία αναφέρονται στο πεδίο «Τηλέφωνα Επικοινωνίας» στο κεντρικό μενού.

Συμβουλεύονται οι ασθενείς να προσέρχονται στο νοσοκομείο μια ώρα πριν το καθορισμένο τους ραντεβού.

Αν για οποιοδήποτε λόγο το ραντεβού θα ακυρωθεί, τότε θα πρέπει να ειδοποιηθεί το νοσοκομείο έγκαιρα, τουλάχιστο 3 εργάσιμες ημέρες πριν το καθορισμένο ραντεβού. Ο ασθενής θα πρέπει να ζητήσει να του δοθεί νέο ραντεβού μόνο εάν πραγματικά το χρειάζεται.

Κατά την προσέλευση στο νοσοκομείο ο ασθενής θα πρέπει να προσκομίσει:

 1. Ταυτότητα ή Διαβατήριο
 2. Κάρτα Νοσηλείας
 3. Βιβλιάριο Υγείας
 4. Ιατρικό ιστορικό και προηγούμενες διαγνωστικές εξετάσεις
 5. Λαμβανόμενη φαρμακευτική αγωγή

Ανάλογα με την ειδικότητα που θα επισκεφτεί ο ασθενής θα πρέπει να εγγραφεί στο Ιατρικό Αρχείο (κεντρικό σημείο εγγραφών – επίπεδο 0) ή στους κατά τόπους σταθμούς εξυπηρέτησης και θα καταβάλει το αντίτιμο της εγγραφής ανάλογα με την κάρτα νοσηλείας του.

Κατά την άφιξη του ασθενή στο ιατρείο θα ζητηθεί από Λειτουργό του νοσοκομείου η επιβεβαίωση της προσέλευσής του.

Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ)

Σχετικά με το ΤΑΕΠ

Το ΤΑΕΠ Λευκωσία βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νοσοκομείου έναντι του Σταθμού Ασθενοφόρων. Η είσοδος στο ΤΑΕΠ είναι από την πρώτη πάροδο αριστερά μετά τον κυκλικό κόμβο.

Το ΤΑΕΠ Λεμεσού βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού δίπλα στον Σταθμό Ασθενοφόρων.

Το ΤΑΕΠ Αμμοχώστου βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νοσοκομείου. Η είσοδος στο ΤΑΕΠ είναι ευθεία από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου, δεύτερη πάροδο δεξιά, έξω από τον κυκλικό κόμβο.

Το ΤΑΕΠ προσφέρει φροντίδα σε επείγοντα περιστατικά ενηλίκων και παιδιατρικά. Υποστηρίζεται από όλες τις ειδικότητες οι οποίες καλούνται όταν χρειαστεί από τον επί καθήκοντι ιατρό του ΤΑΕΠ.

Το Τμήμα είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας διαγνωστικό και θεραπευτικό εξοπλισμό.

Εφαρμόζεται η μέθοδος της διαλογής των ασθενών (triage).

Τι είναι επείγον περιστατικό

Επείγοντα θεωρούνται τα περιστατικά που απειλούν τη ζωή του ασθενούς, όπως τραυματισμοί από δυστυχήματα, εγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα, σοβαρός πόνος στο στήθος, δύσπνοια, σοβαρή αιμορραγία, δηλητηριάσεις με τοξικές ουσίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΤΑΕΠ ΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ.

Διαδικασίες κατά την άφιξη στο ΤΑΕΠ
Κατά την άφιξη του ασθενή στο ΤΑΕΠ θα παραληφθεί από τον/την Νοσηλευτή/τρια της διαλογής (triage) για να τον αξιολογήσει ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασής του και στη συνέχεια θα γίνει εγγραφή στο Τμήμα Εγγραφών καταβάλλοντας το αντίτιμο των 10,00 ευρώ.

Οι ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση οδηγούνται κατευθείαν για εξέταση χωρίς να εγγραφούν.

Απαγορεύεται η είσοδος των επισκεπτών στους χώρους εξέτασης, εκτός αν συνοδεύουν παιδιά ή πολύ ηλικιωμένα άτομα.